Wat is het effect van zen & meditatie ?

Meditatie is eenvoudig te doen en het positieve effect is wetenschappelijk bewezen. De Zen methode ondersteunt je om anders in het leven te staan; niet om te veranderen maar uit te gaan van je werkelijke talenten en eigen persoonlijkheid.

Het effect van meditatie is dat je je beter kan concentreren. Het versterkt het functioneren van hart, biologische processen en hersenen waardoor je beter kan denken en met gevoelens kan omgaan. Het gevolg is dat  Je innerlijke kalmte en vitaliteit opbouwt. Waardoor ook veel beter met stress en hectiek kan dealen.

Door zen en meditatie versterk drie eigenschappen: persoonlijke openheid, het geven van aandacht, het opbrengen van betrokkenheid. Met deze eigenschappen ontwikkel je psychologische flexibiliteit en veerkracht. Het inzicht in je zelf wordt vergroot. Door het inzicht ben je beter in staat om voor jou belangrijke waarden ook toe te passen in je dagelijks leven en werk. Het gevolg daarvan is dat je positiever in het leven staat. Het is niet zo zeer een kwestie van je zelf veranderen maar dat in staat bent om anders naar de realiteit te kijken en met de werkelijkheid om te gaan; ook als die moeizaam of pijnlijk is.

De zenmeditatie geeft een impuls aan:

  • Je persoonlijke ontwikkeling; je leert je zelf beter kennen, waarderen en ontwikkelt psychologische flexibiliteit waardoor je beter kan samenwerken en met veranderingen kunt omgaan.
  • Je vermogen tot geven aandacht en je zelf te concentreren.
  • Je energieniveau, je vermogen om met stress om te gaan en in hier en nu te blijven.
  • Ontdekken wat voor jou persoonlijk waardevol is en hoe deze waarden in privé, werk en loopbaan realiseert.