De introductiecursus van 4 maanden geeft je de mogelijkheid de basisbeginselen van meditatie en Zen eigen te maken. Je leert mediteren en deze te verankeren in je dagelijks routine. We maken een vertaalslag naar de praktijk van alledag: hoe kun jij je meditatie training in je alledaagse leven toepassen? Er komen tal van onderwerpen aan bod, waaronder omgaan met stress, versterken van je concentratie, keuzes maken, versterken van je focus en gevoel voor zingeving. De opleiding past bij mensen die balans en verdieping na streven. Na de introductiecursus is het mogelijk een cursus voor gevorderden te volgen.

Je kunt inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen.
Bovengenoemde cursus prijs zijn kosten per maand 

De cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten van ruim 1.5 uur uur (20.00 - 21.45 uur). In elke module gaat de docent in op een thema uit de Zen filosofie.  

De cursus kan individueel  en/of kleine groepen gegeven. Voor een groep is de deelnemersprijs € 175,-- per deelnemer.

Algehele waardering door de deelnemers: 8
Inhoud

In organisaties heeft het management bijna alleen aandacht voor de ‘skills’ en fysieke gezondheid van hun medewerkers. Deze eenzijdige aandacht breekt ons steeds meer op. De complexiteit en verandersnelheid van werk & organisaties neemt enorm toe. Dit vraagt een hoge mate van flexibiliteit, innerlijke rust en veerkracht van medewerkers en managers. Als deze ontbreken neemt de energie af, ontstaan er ziekte verschijnselen en neemt de motivatie sterk af.


Ik beschouw een geïnspireerde beroepshouding & meditatie als een kerncompetentie die waardevol is voor elke medewerker. Zo levert de kunst van het mediteren en een pure beroepshouding een bijdrage aan de inspiratie en vitaliteit van elke medewerker. Deze op de Zen filosofie gebaseerde beroepshouding bestaat uit twee delen die elkaar naadloos aan vullen. Het richt zich op het verbeteren van je mentale gezondheid en verhoogt van de kwaliteit van je bewust-zijn. Daarnaast is het een training in de kunst geconcentreerd en geinspireerd kunnen werken.

In Japan is bij o.a. Toyota deze manier van werken en leidinggeven niet meer weg te denken en vormt een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsimago. Het gaat om medewerkers die hun vak niet alleen perfect beheersen maar tegelijkertijd met de grootste toewijding werken. Sterker je kan rustig spreken van een bezieling van hun werk. Het verschil met de gemiddelde professional uit Nederland is dat deze vakmensen steevast hun 'mind' trainen.

De praktijkopleiding duurt ruim 4 maanden en bestaat uit 6 lessen van 4 uur. Elke les is een mix van theorie, praktijkoefening, meditatie en dialoog. Elke deelnemer ontvangt een praktijkboek. Na elke les geef ik meestal 1 à 2 praktijkoefeningen mee.

Resultaat van de opleiding

Er ontstaat een betere afstemming tussen je persoonlijke en je werkende bestaan, waardoor stress afneemt en je werk een kwalitatieve, meer ambachtelijke dimensie krijgt.

Biedt je Inzicht in je mogelijkheden om anders met je werk om te gaan;

Je verhoogt je capaciteit om met anderen samen te werken en beslissingen te nemen;

Je versterkt je vermogen om te herstellen (-bij te tanken-) en veer- en daad kracht te tonen;

Je wordt productiever met minder verspilling van tijd en energie.

Coaching

€ 75,00

Coaching

€ 75,00

De coaching neemt minimaal 3 maanden in beslag en de inhoud wordt afgestemd op de jouw doelen en verwachtingen.

Het proces bij coaching bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake.
  • Wederzijdse intentie, verwachtingen en doelstellingen expliciteren.
  • Coaching adv praktijksituaties en het uitvoeren van oefenopdrachten.
  • Meditatie training & Mindfulness stressreductie. 

Elke sessie duurt maximaal 1.5 uur en kost € 85 per sessie. Het tarief voor zen-coaching voor organisaties is € 100,- per sessie (1.5 uur).

De introductiecursus Zenmeditatie leert je mediteren en gaat in op het vitale effect op lichaam en geest. Tevens wordt uitgelegd  hoe je meditatie en Zen in je leven kunt toepassen. De kennismakingworkshop kost € 50,-- per workshop. Bij aanmelding van meerdere deelnemers € 40,-- per deelnemer. De cursus kan op elke locatie worden gegeven.
Deze introductiecursus geef ik ook Digitaal; de kosten zijn dan € 45,--  Stuur me svp een e-mail als je digitaal wilt deelnemen. De data voor een digitale les zijn: