Algehele waardering door de deelnemers: 8
Inhoud

Deze cursus is voor professionals die hun privé & werkbalans willen verbeteren. Die geïnteresseerd zijn in het praktisch toepassen van Zen in hun werksituatie. Die zich als professional naast hun vakmatige ontwikkeling hun werk ook willen bezielen. Die uit het patroon willen stappen van gespannen en altijd jachtig, met meerdere dingen tegelijk bezig zijn; waardoor je wordt voortgedreven en overbelast dreigt te raken. Mensen die de behoefte voelen om de hun lifestyle, werk, competenties en ambities gezond op elkaar af te stemmen.

Resultaat van de opleiding

Er ontstaat een veel betere afstemming tussen je persoonlijke en je werkende bestaan, waardoor stress afneemt en je meer kunt genieten van de beide aspecten van je leven.

Inzicht in de mogelijkheden voor een loopbaan die bij je past;

Je verhoogt je capaciteit om met anderen samen te werken en beslissingen te nemen;

Je versterkt je vermogen om te herstellen (-bij te tanken-) en veerkracht te tonen;

Je wordt productiever met minder verspilling van tijd en energie.

De introductiecursus van vijf maanden geeft je de mogelijkheid de basisbeginselen van zen goed eigen te maken. Je leert mediteren en het thuis mediteren te verankeren in je dagelijks ritme. We maken een concrete vertaalslag naar de praktijk van alledag: hoe kun jij je meditatie ervaring vruchtbaar toepassen? Er komen tal van praktische onderwerpen aan bod, waaronder omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling en geluk. Onze lesmethode is al 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. Na de introductiecursus zijn er ruime mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen in één van de gevorderdencursussen.

U kunt inschrijven via de website: www.zen.nl/zeist. Bovengenoemde cursus prijs zijn kosten per maand (periode van 19 weken)

De cursus bestaat uit 19 bijeenkomsten van ruim 1.5 uur uur (20.00 - 21.45 uur). In elke module gaat de docent in op een thema uit de Zen filosofie. Het programma 

De cursus kan individueel  en/of kleine groepen gegeven. Voor een groep is de deelnemersprijs € 175,-- per deelnemer.

De introductiecursus Zenmeditatie leert je mediteren en gaat in op het vitale effect op lichaam en geest. Tevens wordt uitgelegd  hoe je meditatie en Zen in je leven kunt toepassen. De kennismakingworkshop kost € 150,-- per workshop. Bij meerdere deelnemers € 100,-- per deelnemer. De cursus kan op elke locatie worden gegeven.

Coaching

€ 95,00

Coaching

€ 95,00

De coaching neemt minimaal 3 maanden in beslag en de inhoud wordt afgestemd op de jouw doelen en verwachtingen.

Het proces bij coaching bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake.
  • Wederzijdse intentie, verwachtingen en doelstellingen expliciteren.
  • Coaching adv praktijksituaties en het uitvoeren van oefenopdrachten.
  • Meditatie training & Mindfulness stressreductie. 

Elke sessie duurt maximaal 1.5 uur en kost € 100 per sessie. Het tarief voor zen-coaching voor organisaties is € 150,- per sessie (1.5 uur).