De introductiecursus van 3 maanden geeft je de mogelijkheid de basisbeginselen van meditatie en Zen eigen te maken. Je leert mediteren en deze te verankeren in je dagelijks routine. We maken een vertaalslag naar de praktijk van alledag: hoe kun jij je meditatie training in je alledaagse leven toepassen? Er komen tal van onderwerpen aan bod, waaronder omgaan met stress, versterken van je concentratie, keuzes maken, versterken van je focus en gevoel voor zingeving. De opleiding past bij mensen die balans en verdieping na streven. Na de introductiecursus is het mogelijk een cursus voor gevorderden te volgen.

Je kunt inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen.
Bovengenoemde cursus prijs zijn kosten per maand 

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van ruim 1.5 uur uur (20.00 - 21.45 uur). In elke module gaat de docent/trainer in op een thema uit de Zen filosofie.  

De cursus kan individueel  en/of kleine groepen gegeven. Voor een groep is de deelnemersprijs € 175,-- per deelnemer.

Algehele waardering door de deelnemers: 8
Inhoud

In organisaties heeft het management bijna alleen aandacht voor de ‘skills’ en fysieke gezondheid van hun medewerkers. Deze eenzijdige aandacht breekt ons steeds meer op. De complexiteit en verandersnelheid van werk & organisaties neemt enorm toe. Dit vraagt een hoge mate van flexibiliteit, innerlijke kalmte en veerkracht van medewerkers en managers. Als deze ontbreken neemt de energie af, ontstaan er ziekte verschijnselen en neemt de motivatie sterk af.


Een geïnspireerde beroepshouding, innerlijke kalmte en aandacht is een kerncompetentie die waardevol is voor elke medewerker. Zo levert de kunst van het mediteren en een geïnspireerde beroepshouding een bijdrage aan de motivatie en vitaliteit van elke medewerker. Deze op de Zen filosofie gebaseerde levens- en beroepshouding bestaat uit twee delen die elkaar naadloos aan vullen. Enerzijds richt de training zich op het versterken van je mentale gezondheid door opbouwen van innerlijke rust. Anderzijds is het een training in de kunst geconcentreerd, aandachtig en kwalitatief kunnen leven en werken.

De praktijkopleiding duurt ruim 4 maanden en bestaat uit 3 trainingsblokken van ongeveer 1.5 dag. In de opleiding komt een mix van theorie, praktijkoefeningen, meditatie en dialoog aan bod. Elke deelnemer ontvangt een praktijkboek. Na elke les geef ik praktijkoefeningen mee. De opleiding kan In Company worden gegeven. We maken gebruik van verschillende gastdocenten/trainers. 

Resultaat van de opleiding

Leert je mentaal en fysiek te ontspannen; om in ingewikkelde situaties zonder stress te werk te gaan. 
Leert je je persoonlijke (privé) en je werkende bestaan beter op elkaar af te stemmen.
Je werk krijgt een kwalitatieve, meer ambachtelijke dimensie en inspiratie neemt toe.

Je verhoogt je vermogen om voor je zelf de juiste beslissingen te nemen;

Je versterkt je vermogen om je vitaliteit/gezondheid & veerkracht te vergroten;

Je wordt productiever  door minder verspilling van tijd en energie.

De prive lessen zijn wekelijks over een periode van minimaal 3 maanden en de inhoud wordt afgestemd op de jouw doelen en verwachtingen.

Het proces bij coaching bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake.
  • Wederzijdse intentie, verwachtingen en doelstellingen expliciteren.
  • Wekelijkse prive les en theorie en meditatie training van
  • Begeleiding adv praktijksituaties en het uitvoeren van oefenopdrachten.

Elke sessie duurt maximaal 1.5 uur en kost € 65 per sessie. 

Het tarief voor coaching voor organisaties is € 85,- per sessie (1.5 uur).

De introductiecursus Zenmeditatie leert je de basis principes van mediteren en gaat in op het vitale effect op lichaam en geest. Tevens wordt uitgelegd  hoe je meditatie en Zen in je leven kunt toepassen. De kennismakingworkshop kost € 50,--. Bij aanmelding van meerdere deelnemers € 40,-- per deelnemer. De cursus kan op elke locatie worden gegeven. 

Stuur me svp een e-mail als je wilt deelnemen.