Wat is het effect van Zen en meditatie?

Meditatie is eenvoudig te doen en het positieve effect is wetenschappelijk bewezen. Naast de meditatie is Zen een levenswijze die je uitnodigt om anders in het leven te staan; niet zo zeer om te veranderen, maar om je werkelijke talenten en eigen persoonlijkheid optimaal in te zetten en passende keuzes te maken.

Het effect van meditatie is dat je alles met aandacht uitvoert en je focus in je leven aanbrengt. Het versterkt het functioneren van het hart, alle biologische processen en de werking van de hersenen. Waardoor je beter kan denken en met emoties kan om gaan. 

Door Zen en meditatie versterk je drie persoonlijke eigenschappen: openheid, het geven van aandacht, het opbrengen van betrokkenheid. Met deze eigenschappen ontstaat er een innerlijke kalmte, psychologische flexibiliteit en mentale veerkracht. 

Het gevolg daarvan is dat je positiever in het leven staat. Het is niet zo zeer een kwestie van jezelf veranderen maar dat in staat bent om anders naar de realiteit te kijken; om anders met de werkelijkheid om te gaan; ook als die moeizaam, stressvol of pijnlijk is.

De Zenmeditatie geeft een impuls aan:

  • Je persoonlijke ontwikkeling; je leert jezelf beter kennen, waarderen; waardoor je beter kan samenwerken en met veranderingen kunt omgaan.
  • Innerlijke rust, kalmte en kwaliteit in al je werkzaamheden.
  • Je vermogen tot het geven aandacht en jezelf te concentreren.
  • Je energieniveau, je vermogen om met stress om te gaan en in hier en nu  (mindfull) te blijven.
  • Ontdekken wat voor jou persoonlijk waardevol is en hoe deze waarden in privé, werk en loopbaan realiseert.